Loading

Счетоводна къща ДИВЕ Акаунтинг - счетоводство, регистрация на фирми

En

Остават точно 19 дни до изтичане на срока за годишно приключване за изминалата 2019 г.

11 юни 2020


След направените промени във връзка с извънредното положение заради коронавируса в България:
1. За всички търговци без дейност наближава крайния срок за оповестяване на това обстоятелство в Търговския регистър и Националния статистически институт.
2. За всички останали търговци – наближава крайния срок по подаване на декларацията за дължими данъци към НАП.

От DIVE Accounting отново искаме да напомним на всички търговци без дейност, че наближава крайния срок за оповестяване на това в Националния статистически институт и в Търговския регистър. Управителите на дружества, които през изминалата 2019 г. не са имали дейност, са задължени да обявят в срок до 30.06.2020 г., това обстоятелство съгласно Закона за счетоводството. В противен случай са застрашени от налагане на парични и имуществени санкции и глоби заради неизпълнение на административната процедура.

С нас може да спестите време за чакане и да избегнете всички затруднения, свързани с изготвянето и подаването на документите в Търговския регистър. Работим изключително бързо и акуратно, и всичко се случва изцяло по електронен път.

На цена от 70 лева без включен ДДС предлагаме услугата по подаване на декларация за неактивност в НСИ, както и изготвянето и подаването на документите за фирми без дейност в Търговския регистър. За тази цел дори не е нужно заверяване на пълномощно при нотариус.

Документите, които се прилагат към Търговския регистър са Годишния финансов отчет, който съдържа баланс, отчет за приходите и разходите, Отчет за собствения капитал и Отчет за паричните потоци.

Всички търговци, които са реализирали приходи от своята дейност за изминалата 2019 г., са задължени в същия срок до 30.06.2020 г. да подадат своите отчети към НСИ и своята годишната данъчна декларация по чл.92 от ЗКПО в НАП.

В случай, че Вашето дружество не притежава регистрация по ЗДДС към настоящия момент, но през изминалата 2019 година имате издавани фактури за дейността, то Вие сте сред задължените лица по закон, които трябва да подадат отчет към НСИ и да обявяват приходите си в ТД на НАП. Освен това следва да заплатите дължимите данъци в срок до 30.06.2020 г., ако дружеството Ви е реализирало печалба. Ние от DIVE Accounting предлагаме и годишно счетоводно приключване за 2019 г. на фирми в подобна ситуация.

Единственото, което трябва да направите, е да се свържете с нас по познатия вече начин – чрез е-мейл , контактната форма в раздел Контакти или като посетите Фейсбук страницата ни на адрес www.facebook.com/DIVEAccounting. Можете да получите консултация и по телефона - просто се обадете на 0888 815 111.

Очакваме Ви, наистина смятаме, че може да Ви бъдем полезни!